Smaka Sverige logotyp, länk till startsidan.
Collage av foton på medverkande i Podden Landet.

Anna Hegethorn, Sven-Erik Larsson och Riina Myrsell pratar om Sveriges produkter med en skyddad EU-beteckning i ett avsnitt av Podden Landet.

Publicerades

Lyssna på podd om skyddade EU-beteckningar

Vad har Kalix löjrom, Wrångebäcksost och Skedvi Bröd gemensamt? Jo, de är några av de produkter i Sverige som fått en mycket eftertraktad skyddad EU-beteckning. En sådan som till exempel champagne från distriktet Champagne i Frankrike har. Men vad är en skyddad EU-beteckning egentligen? Och vad har den för betydelse för producenterna, för landsbygdsutveckling och för oss konsumenter? Lyssna på senaste avsnittet av Podden Landet som handlar om just detta.

Medverkande i Podden Landet är:
Anna Hegethorn, konsult som arbetar med Jordbruksverkets satsning på att öka kännedomen och kunskapen om skyddade EU-beteckningar.

Sven-Erik Larsson, konsult som på uppdrag av Jordbruksverket hjälper producenter och producentföreningar att ansöka om en skyddad EU-beteckning samt jobbar för att skapa ett nätverk för producentföreningar och producenter.

Riina Myrsell, verksamhetschef vid knäckebrödsbageriet Skedvi Bröd i Dalarna som erhöll en skyddad geografisk beteckning (SGB) i november 2023.


Här kan du lyssna på Podden Landet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.