Smaka Sverige logotyp, länk till startsidan.
maträtt på tallrik

Året runt pågår mängder av aktiviteter kring mat och dryck i hela Sverige. Dessa kan du nu hitta i mat- och dryckeskalendern. Foto: Scandinav

Publicerades

Upptäck Sveriges första mat- och dryckeskalender

Restaurangguiden White Guide lanserar Sveriges första rikstäckande mat- och dryckeskalender i samarbete med Lantbrukarnas Riksförbund (LRF). Den digitala kalendern gör det enklare att hitta fram till Sveriges småskaliga mat- och dryckeshantverkare på landsbygden.

Året runt pågår mängder av aktiviteter kring mat och dryck i hela Sverige. I den nu lanserade mat- och dryckeskalendern hyllas det närproducerade genom att lyfta fram evenemang skapade av lokala producenter och mathantverkare.

– Våra svenska mat- och dryckeshantverkare är enormt viktiga företag på landsbygden. Från och med idag finns en mötesplats för landsbygdsföretag och nyfikna konsumenter som vill upptäcka allt fantastisk mat-och dryckeshantverk som Sverige har att erbjuda, säger Anna Kaijser, branschansvarig för LRF Lokal mat och dryck.

Mat- och dryckeskalendern är ett samarbete mellan White Guide och LRF med finansiering från Jordbruksverket.

Om mat- och dryckeskalendern för dig som konsument

Kalendern är sökbar utifrån olika kategorier, samt landskap och datum. Det går dessutom att prenumerera på nyhetsbrev så att man får tips om nya evenemang. Välkommen att upptäcka mat och dryck nära dig och att ta hjälp av kalendern för att hitta unika upplevelser när du är på resa genom Sverige.

Upplev lokal mat och dryck i Sverige med White Guide Länk till annan webbplats.

Om mat- och dryckeskalendern för dig som producent

Innehåll i kalendern är festivaler, mässor, utställningar, utbildningar kopplat till mat och dryck och med fokus på småskaliga mathantverks-, livsmedels- och måltidsturismföretag på landsbygden.

Det kostar inget att få med sitt evenemang i kalendern. Du som arrangör kan dessutom dela alla evenemang i egna sociala kanaler.

Här kan du som arrangör läsa mer om hur du får in dina händelser i kalendern. Scrolla ned på startsidan så hittar du informationen: Upplev lokal mat och dryck i Sverige med White Guide Länk till annan webbplats.